Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Daniel Östlund provkör Tesla Model S Plaid i snö 2022
2 AV 2
Foto: Expressen Lifestyle & Twitter

Får ny Tesla Model Y efter att ratten föll av

Den Tesla Model Y-ägare som – bokstavligen – fick ratten i händerna får nu en ny bil av Tesla, som dock menar att den drabbade bilen inte har någon defekt.

Det var i slutet av januari som du här kunde läsa om hur en amerikansk nybliven Tesla Model Y-ägare fick en olustig upplevelse på motorvägen. När föraren, Prerak Patel i New Jersey, körde med sin familj fick han plötsligt ratten i händerna. Ratten lossnade alltså från rattstången vilket syns på bild ovan. Efter att ha fått stopp på bilen bärgades den.
Prerak Patel delade med sig av upplevelsen på Internet vilket i sig gav en hel del uppmärksamhet, men den blev väldigt mycket större när korrespondens med Teslas servicecenter offentliggjordes på Twitter. Verkstaden bekräftade att de hade mottagit bilen men att de behövde information om vad som är fel med den.
Kort därefter kom även en faktura på drygt 100 dollar för reparation, något som fick bilägaren att gå i taket och än en gång ta till Twitter – med Elon Musk som mottagare av tweeten.

Sedan vår förra artikel i ämnet har Prerak Patel haft en omröstning på Twitter. Tesla-verkstaden hade då bett om ursäkt och gett honom två val – behålla bilen eller erhålla en ny. Omröstningen slutade i att över 83 procent av drygt 6 000 röstande tyckte att Prerak Patel ska få en ny bil.

https://twitter.com/preneh24/status/1622772202037825542

Nu står det klart att han har fått en lånebil i väntan på den nya Model Y som ska levereras, vilket Prerak Patel är glad för. Han publicerade även ett brev som han har fått av Tesla. I detta brev står att läsa att Tesla har fastställt att fordonet (den Model Y som tappade ratten) inte innehåller någon defekt eller brister på annat vis som ligger inom ramarna för Teslas ansvar samt att de som en gest av goodwill väljer att återköpa fordonet med förutsättning att det återlämnas utan skador.

LÄS OCKSÅ: Störande strålkastare hos Tesla – de bländar