Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Faraday Future

Faraday Future – nu är produktionen i gång

Efter åratal av förseningar meddelar Faraday Future nu att de påbörjat produktionen av sin första elbil FF 91 Futurist.

För nio år sedan grundades Faraday Future, och då presenterade man storslagna planer på att ha en modell i produktion inom två år. Inte nog med det, den skulle dessutom vara lyxig och slå Tesla Model S på fingrarna när det kommer till prestanda.
Planerna visade sig vara lite för optimistiska och åratal av fördröjningar följde. Senast i december förra året rapporterades att en produktionsmodell skulle börja tillverkas i slutet av mars. Alltså nu. Till skillnad från tidigare planer verkar det till slut ha gått som Faraday Future tänkt. För nu meddelar de att man för några dagar sedan fått i gång tillverkningen.

Modellen som tillverkas är FF 91 Futurist. Alltså den bilmodell som presenterades i januari 2017. Tillverkningen sker vid företagets fabrik i Hanford, Kalifornien, och någon gång nu i april ska de leverera den första bilen till kund.
Bilen elmotorer som totalt ska leverera 1 065 hästkrafter, 783 kW, och den ska klara 0-100 km/h på omkring 2,3 sekunder. Exakt vilken kapacitet batteriet har är oklart, men enligt Faraday Future ska FF 91 klara en räckvidd på 61 mil. Vad den kommer kosta är i nuläget okänt.