Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: LAT Photographic.Tel: +44(0)20 8267 3000.email: la

Fiat Chrysler-koncernen kan ge sig in i Formel E

Ferrari nej – Fiat kanske. Enligt Fiat-Chrysler bossen Sergio Marchionne funderar koncernen på ett deltagande i Formel E-klassen. Men det blir inte under Il Cavallino Rampante-emblemet.

Det är Autosport som kommer med uppgifterna.

Nyheten kommer bara en vecka efter att Ferraris konkurrent i Formel 1, Mercedes, meddelat att man ger sig in i den eldrivna formel-klassen – på bekostnad av tillverkarens DTM-satsning som därmed avslutas efter 2018.

Sedan tidigare är det också klart att både BMWAudi samt Porsche, som lägger ned sitt LMP1-tävlande, ger sig i kast med Formel E.

Men någon eldriven formelbil från Ferrari blir det alltså inte. I alla fall om vi ska tro Fiat Chrysler Automobiles boss Sergio Marchionne.

Däremot utesluter inte FCA-bossen att något annat av koncernens märken kan bilda ett fabriksstall. I FCA-koncernen ingår som känt Alfa Romeo, Maserati, Fiat, Dodge, Lancia, Jeep och Chrysler.

Marchionne ska ha diskuterat från med Mercedes motorsportchef Toto Wolff i samband med Ungerns grand prix.

– Jag har pratat med Toto, men jag tror inte att Ferrari kommer att äntra klassen. Däremot funderar vi på ett deltagande som FCA, ska Marhionne ha sagt enligt Autosport.

– Men som vilket av koncernens fabrikat vi skulle göra det, om det skulle bli aktuellt, vet vi inte i nuläget, säger Marchionne.

Vad tror ni läsare (förutsatt att det blir av) – blir det Fiat, Maserati, Alfa Romeo, Lancia, Jeep, Dodge eller Chrysler som ger sig in i Formel E?