Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Fiat

Fiat E-Ulysse – eldrift för åtta åkande

Utbudet av eldrivna bilar med plats för många åkande är skralt, men blir nu lite större. Fiat visar nu en eldriven version av sin stora Ulysse. Här kan åtta personer åka upp till 33 mil på el.

Det är fortfarande ont om alternativ för den som vill ha en riktig rymlig och eldriven bil, men nu fylls marknaden på med ett nytillskott. Fiat presenterar eldrivna E-Ulysse som är en åttasitsig MPV.

Om du tycker att du känner igen E-Ulysse så beror det på att den är i stort sett samma bil som Peugeot e-Expert, Toyota Proace Electric, Citroën E-Jumpy och Opel Vivaro-e.

1 AV 2
Foto: Fiat
2 AV 2
Foto: Fiat

Det betyder att E-Ulysse kan köpas i två olika karosslängder, 496 eller 530 cm, och att den finns med två batteripaket. Det mindre är på 50 kilowattimmar som räcker för en räckvidd på 23 mil. Med 75 kWh-batteriet ökar räckvidden till 33 mil. Snabbladdningseffekten är 100 kilowatt. Elmotorn som driver på framhjulen ger 136 hästkrafter och 260 newtonmeter och det räcker för en inte så hisnande acceleration från 0 till 100 km/h på 13,5 sekunder. Vad E-Ulysse kommer att kosta, och om den ens ska säljas i Sverige, är ännu okänt. Och kanske behövs den inte ens, man kan lika gärna köpa en Citroën, Peugeot, Opel eller Toyota.

1 AV 5
Foto: Fiat
2 AV 5
Foto: Fiat
3 AV 5
Foto: Fiat
4 AV 5
Foto: Fiat
5 AV 5
Foto: Fiat