Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Fiat

Fiat Topolino tillbaka som eldriven strandbil

Vill du ha en liten elbil utan extra allt? Då är det kanske Fiat Topolino du ska köpa. Nu visar Fiat upp sin minsta elbil hittills, baserad på Citroën Ami.

Citroëns pyttelilla elbil Ami har redan förvandlats till en Opel Rocks-e och nu byter den skepnad igen och blir Fiat Topolino. Någon riktig bil är den dock inte, precis om Ami och Rocks-e är Topolino klassad som fyrhjulig motorcykel eller mopedbil beroende på utförande. Namnet Topolino betyder Musse Pigg på italienska och var smeknamnet på 1930-talets Fiat 500.

Nya Topolino är dock designmässigt influerad av Nuova 500, alltså den Fiat 500 som lanserades 1957 och likt specialversionen 500 Jolly har nya Topolino helt öppna sidor utan dörrar. De åkande hålls på plats endast av en repstump. Fiat har än så länge bara släppt en bild och ingen teknisk information om Topolino, men det är tydligt att den är en variant av Ami och Rocks-e, vilket innebär att den drivs av en åtta hästkrafter stark elmotor på framhjulen och att kraften lagras i ett batteripaket på 5,5 kilowattimmar.

LÄS MER: Fiat Topolino gör comeback