Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Fisker Inc.

Fisker bygger öppen elbil

En öppen bil med fyra dörrar och mäktig prestanda, det står på tur från elbilstillverkaren Fisker. Produktionen ska komma i gång 2024.

Elbilstillverkaren har presenterat en tredje modell. Suven Ocean och crossovern Pear ska följas upp av en öppen GT-vagn med makalös prestanda: 0-100 kilometer i timmen ska klaras av på två sekunder och räckvidden på en laddning ska vara världens längsta för en serietillverkad elbil: 600 miles, knappt 97 mil.

Bilen ska byggas med en hel del lättviktsmaterial och delar av batterierna kommer att ingå i bilens konstruktion. Elmotorerna blir tre till antalet och bilen har ett fällbart ”hårt” tak och fyra dörrar – en minst sagt udda lösning.

LÄS OCKSÅ: Fisker lämnar Twitter efter Musks köp

Ännu presenteras bara datan ovan och en illustration på bilen som går under namnet Project Ronin. Augusti 2023 är det upp till bevis – då ska bilen täckas av. Produktion ska komma i gång under andra halvan av 2024. Det är samma år som tidigare nämnda Pear ska börja byggas i USA. Serietillverkningen av Ocean ska starta i Österrike den 17 november i år men redan nu byggs förseriebilar.

En omedelbar konkurrent till Ronin är Teslas nya Roadster som är försenad och beräknas komma 2023