Fisker Karma återuppstår som Karma Revero

Efter all turbulens i Fisker Automitive, som till sist såldes till Kina, har det varit ganska tyst kring bolagets laddhybridmodell Karma. Nu får vi veta att den återkommer i sommar, men då under namnet Karma Revero.

Under 2011 inleddes produktionen av danska Henrik Fiskers lyxladdhybrid Karma. Försäljningen gick trögt och ett par år senare avslöjades det att varje såld Karma innebar en förlust om 3,6 miljoner kronor för Fisker Automotive. Strax därefter begärdes företaget i konkurs.

Året därpå, 2014, inleddes en ny era i företagets historia när kinesiska bolaget Wanxiang, som redan ägde Fiskers batterileverantör, köpte upp resterna av biltillverkaren för knappt en miljard kronor.

Kineserna presenterade storslagna planer för laddhybridtillverkaren och lovade under fjolåret att modellen Karma skulle rulla igen under 2017, då med hjälp av komponenter från BMW sedan tyskarna och kineserna tecknat ett avtal.

Nu får vi via Wall Street Journal reda på att Karma Automotive, som alltså tidigare hette Fisker Automotive, ska presenteras antingen i juli eller i augusti i år. Ett år tidigare än vad som sades från början.

Bilen, som tidigare tillverkades i Finland och som framöver ska tillverkas i Kalifornien, heter inte längre Fisker Karma. I stället får vi vänja oss vid namnet Karma Revero.

Vilka tekniska förändringar den kommer att innehålla får vi inte reda på i dag och Karma Automotive säger sig inte våga ge några löften för de är välbekanta med hur fort det svänger i bilbranschen.