Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Vi fick en smygtitt på nya elsuven Fisker Ocean på eCarExpo.
2 AV 2
Foto: Fisker Inc.

Fisker Ocean – nu med längre räckvidd

Elsuven Fisker Ocean får sin maximala räckvidd justerad från 63 till över 70 mil – bäst i klassen i Europa. Snart rullas bilen ut till kunderna.

Senast om en månad, närmare bestämt den 28 april, räkna Fisker med att deras eldrivnasuv Ocean ska vara godkänd för den europeiska marknaden. Därpå startar leveranserna av det som de kallar världens mest miljövänliga bil då den byggas av återvunna, veganska och naturliga material. De första visningslokalerna i Europa öppnar den 11 april i Köpenhamn och Wien. 

Inför detta passar man på att justera en inte allt för oviktig detalj för elbilar - räckvidden. Tidigare har en räckvidd vid blandad körning  i WLTP-körcykleln på upp till 63 mil nämns (ursprungligen som ”uppskattad”) för bilen i sitt mest raffinerade utförande kallat Extreme. Nu meddelar man via ett pressmeddelande att bilen har tagit sig 70,7 mil på en laddning enligt samma körcykel. Därmed är Ocean den eldrivna suv med längst räckvidd på den europeiska marknaden.

– Det här är en viktig milstolpe för alla på Fisker, och vi är glada över att intervallet överstiger våra ursprungliga beräkningar, säger märkets grundare Henrik Fisker.

Ocean kan redan nu bokas och priset startar på 450 000 kronor. Extreme börjar dock på 755 000 kronor.