Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Fisker Inc

Fisker Ocean lanseras i Sverige

Den ska vara världens mest miljövänliga bil och nu lanseras den eldrivan suven i Sverige. Fisker Ocean startar på 450 000 kronor.

I november blev den omtalade elbilen Fisker Ocean officiell även om tillverkningen i österrikiska Graz ligger ett år fram i tiden. Med avtäckningen under bilsalongen i Los Angeles presenterades också bilens prislapp i USA: Från 37 499 dollar, motsvarande cirka 330 000 kronor.

Nu lanseras bilmodellen i Sverige och priset startar på 450 000 kronor för versionen Sport med framhjulsdrift och en räckvidd på 44 mil. Den fyrhjulsdrivna versionen Ultra har ett pris på 615 000 kronor och tar sig 61 mil medan toppversionen Extreme tar sig ytterligare två mil och har ett pris på 755 000 kronor. Det är samma pris som för One som blir är lanseringsversionen som ska tillverkas i 5 000 exemplar. Reservationspriset är 250 dollar, cirka 2 280 kronor. Räckviddssiffrorna har noteringen ”uppskattad WLTP”.

Magna Steyr i Österrike ska bygga Fisker Ocean. Foto: Fisker Inc

Något förväntat leveransdatum presenteras inte, bara att produktionen ska börja den 17 november 2022 samt att de som har reserverat en bil ska ges möjlighet till en provkörning under nästa år.

Fisker Ocean är skapad av den danske bildesignern Henrik Fisker som även lanserade lyxladdhybriden Fisker Karma för tio år sedan. Med Ocean har han velat skapa världens mest miljövänliga bil därför är har bilen vegansk inredningen och är tillverkad av återvunnet material, bland annat gummi, fiskenät och t-shirts.