Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Vi fick en smygtitt på nya elsuven Fisker Ocean på eCarExpo.
2 AV 2
Foto: Fisker

Fisker Ronin – ny bild på elbilen med 100 mils räckvidd

Amerikanska Fisker visar en ny och mer avslöjande bild på den kommande elbilen Ronin. Den helelektriska bilen ser ut att bli något helt nytt, med fällbart tak, fyra dörrar och mycket lång räckvidd.

Henrik Fisker, mannen bakom bilmärket Fisker, har publicerat en ny bild på den kommande modellen Fisker Ronin. Vi har sett så kallade teaserbilder på Ronin tidigare, men den nya visar betydligt mer av utseendet och avslöjar mer av bilen sedd bakifrån.

LÄS MER: Henrik Fisker: ”Vi vill köpa tillbaka bilen till marknadspris” 

Ronin väntas sättas i produktion efter den kompakta suven Pear, vilket betyder att det blir tidigast 2025, och i samstämmighet med tidigare information visar bilden en låg bil med fällbart tak och fyra dörrar. Bakdörrarna kommer av allt att döma att öppnas bakåt, precis som på bland andra Mazda RX-8.

Den här bilden har sedan en tid kunnat ses på Fiskers hemsida, där det även går att anmäla sitt intresse för den kommande Gran Turismon. När den börjar byggas är dock oklart.Den här bilden har sedan en tid kunnat ses på Fiskers hemsida, där det även går att anmäla sitt intresse för den kommande Gran Turismon. När den börjar byggas är dock oklart.Den här bilden har sedan en tid kunnat ses på Fiskers hemsida, där det även går att anmäla sitt intresse för den kommande Gran Turismon. När den börjar byggas är dock oklart.
Den här bilden har sedan en tid kunnat ses på Fiskers hemsida, där det även går att anmäla sitt intresse för den kommande Gran Turismon. När den börjar byggas är dock oklart. Foto: Fisker

Ronin kommer att bli Fiskers flaggskeppsmodell och Henrik Fisker berättar nu att den kommer att avtäckas i sin helhet den 3 augusti. Fisker beskriver Ronin som en ”ultimate long distance Grand Touring” och uppger att den kommer att ha en räckvidd på omkring 96 mil. Om det stämmer kommer Fisker Ronin att slå räckviddsrekord bland elbilar. Priset förväntas bli omkring 200 000 dollar, motsvarande 2,1 miljoner kronor.