Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Fisker

Fisker smygvisar sin Cybertruck-utmanare

Danske designern Henrik Fisker håller på och bygger upp sitt nya märke som kallas…Fisker, och nu har han släppt en första skiss som visar en ny modell. En pickup som ska gå i klinch med Tesla Cybertruck.

Henrik Fisker har visat upp en skiss som sägs ge en föraning om hur en pickup-modell från elbilsmärket Fisker kan komma att se ut. Fisker lade ut bilden på sin Linkedin-sida där han också förklarar kort att den ska bli den lättaste och effektivaste eldrivna pickupen i världen. Skissen är enligt Fisker bara en teaser, den slutgiltiga designen ska bli mycket mer radikal.

Precis som Tesla ser det ut som att Fisker kommer att ta ut svängarna med sin elpickup. Designen sticker ut med det höga bromsljuset som löper över hela takets bredd och tittar man noga så ser man att dörrhandtaget till bakdörren inte sitter på dörren, utan på bakskärmen. Vad den praktiska nyttan är med det vet vi inte. Det här är dock inte den första pickupskissen Henrik Fisker visar. I februari 2020 lade han ut en bild på twitter där en pickup-bakdel visades upp. På den stor modellnamnet Alaska. Designen på den bilden skiljer sig kraftigt från den nya bilden.

När det kan bli aktuellt med lansering av pickupmodellen nämns inte, men det blir i alla fall inte tidigare än det här årets fjärde kvartal. Då ska nämligen suvmodellen Ocean börja byggas av Magna Steyr i Österrike.

Foto: Fisker

Eldrivna pickuper tycks vara något av det hetaste man kan hålla på med i bilvärlden just nu, inte minst i USA där de flesta av de kommande elpickuperna är under utveckling. Utöver redan nämnda Tesla Cybertruck har det skrivits mycket om Hummer EV, Ford F-150 Electric, Rivian R1T och Lordstown Endurance. Till de mindre kända men likväl spännande kommande elpickuperna kan man räkna Atlis XT, Bollinger B2, Hercules Alpha och Neuron T.One.