Följ med Felix i Formel E-bilen

Har du undrat hur det är att köra en Formel E-bil? Följ med under testerna i Valencia – med bland annat Felix Rosenqvist vid ratten.

https://youtu.be/dLSEpCCdL8Y

Formel 1-säsongen må lida mot sitt slut men Formel E gör sig redo för start. I spanska Valencia har det körts tester inför säsongen som drar i gång i Hong Kong den 2 december. Tester som vi nu kan ta del av inte bara i form av siffror.

I detta klipp får vi följa med olika bilar och förare runt banan och själva bilda oss en uppfattning om hur det är att köra elektrisk formelbilsracing. I och med att reglerna har luckrats upp har bilar fått olika karaktär och mycket surr (förlåt) handlar om – ljudet! Ja, du läste rätt. I klippet framgår det tydligt att även elmotorer kan ha olika ljud.

Noterbart är att vi i klippet får åka med Felix Rosenqvist som fixade bronsplatsen förra året under sin första säsong i serien. Ett annat välbekant namn i svensksammanhang är Tom Blomqvist som provkör Andrettis bil. Tom kör för BMW i DTM och Andretti har ett samarbete med bayrarna och ska bli det officiella fabriksteamet.

Tom är son till rallyföraren Stig Blomqvist och vi på Teknikens Värld var tidigt ute med att uppmärksamma talangen genom att som jurymedlem tilldela honom utmärkelsen Ronnie Peterson Trophy 2009

.

https://youtu.be/dLSEpCCdL8Y