Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ford

Ford byter ut batterierna i laddhybriden Kuga

”Använd gärna bilen, men ladda den inte!” har varit Fords allvarliga uppmaning till Kuga-ägare efter ett antal bränder orsakade av överhettade batteripaket. Nu väljer Ford att byta ut samtliga batterier hos den drabbade laddhybridsmodellen.

Redan i somras meddelade Ford sina kunder av Kuga Plug-in Hybrid att inte ladda bilen via eluttag eller köra bilen i enbart el-läge eftersom det fanns risk att bilen kunde börja brinna. Nu kommer ytterligare åtgärder som innebär att Ford kommer att byta ut samtliga batteripaket hos berörd modell.

”Orsaken till felet är problem hos battericellerna från vår underleverantör”, berättar Ford i en presskommuniké och fortsätter: ”Vi har beslutat att det bästa för säkerheten hos våra kunder är att byta ut det aktuella batteripacket”.

Batterierna till Ford Kuga Plug-in Hybrid kommer från Samsung och tillverkas i Ungern. 

Ford kommer att kontakta samtliga Kuga-kunder runtom i Europa och påbörja åtgärden med batteribytet nu i december och man beräknar vara klara med de totalt 33 000 bilarna i slutet av mars 2021. I Sverige har Ford sålt 1 800 exemplar av Kuga Plug-in Hybrid.

LÄS OCKSÅ: Brandrisk i nya laddhybrider från BMW och Mini