Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Matt Jennings / Ford

Ford Capri kommer tillbaka som elbil med Volkswagen-teknik

Ford Capri kommer tillbaka, nu som elbil. Enligt obekräftade uppgifter ska Ford lansera sin andra Volkswagen-baserade elbil nästa år och dammar då av ytterligare ett gammalt modellnamn.

Mustang, Explorer och nu…Capri? Ford gör precis tvärtemot Volkswagen när de elektrifierar sitt modellutbud. I stället för att hitta på nya, framtidsosande namn väcker Ford liv i gamla, halvt insomnade modellbeteckningar. Nu rapporterar brittiska The Sun att Fords nästa elbil kommer att heta Capri.

Fords första elbil baserad på Volkswagens MEB-arkitektur visades så sent som häromdagen. Nya Explorer har ingenting med laddhybridsuven Explorer att göra, utan är nära besläktad med Volkswagen ID.4.

Nästa VW-baserade elbil, som alltså kan komma att heta Capri, kommer inte att likna original-Capri som var en av Fords stora kassakor från slutet av 1960-talet till 1986. Det blir inte en tvådörrarscoupé, troligtvis snarare en suv, precis som Explorer, men med slokande taklinje. Den kan alltså förhålla sig till Explorer på samma sätt som ID.5 till ID.4.

Efter att ha legat efter i elektrifieringen har Ford nu inlett en rejäl offensiv. Innan en eventuell ny Capri lanseras kommer vi att få se en ny generation Transit Courier och Tourneo Courier, självklart elektrifierad, senare i år och därefter kommer en helelektrifierad version av lilla suven Puma.