Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Ford Norge / Facebook

Ford Mustang Mach-E har anlänt till Norge

Fords elbil Mustang Mach-E är på ingång. Nu har de kommit till elbilslandet Norge, och snart kan vi förvänta oss de första exemplaren även i Sverige.

Det är mer än ett år sedan Ford presenterade Mustang Mach-E, en elektrisk crossover med flera olika drivlinor och batteristorlekar. Presentationen ägde rum i Los Angeles och tillverkningen sker i Mexiko, dock är inte bilen, som man kanske kan tro, riktad främst till de amerikanska kunderna. Ford var tidiga med att berätta att Europa skulle få Mustang Mach-E före amerikanerna och kort därefter berättade de också att modellen är anpassad för framför allt europeiska kunder och kraven som ställs på elbilar här på vår kontinent.

Norge först ut

Nu har de första elektriska ”Mustangerna” kommit till Norge. I fredags kom sju exemplar med biltransport, vilket Ford Norge var snabba med att få ut i sociala medier. Dessa sju exemplar är en form av förseriebilar och under helgen som gick ska de ha fått ytterligare tio bilar. Totalt 17 stycken som under kommande veckor ska ut till de norska Ford-handlarna för att ge presumtiva kunder möjlighet att känna och klämma på samt köra bilarna. Leveranserna till de som redan har beställt modellen ska inledas tidigt under 2021.

https://www.facebook.com/FordNorge/posts/4053696204675070

Pris och leverans i Norge

I Norge kostar Ford Mustang Mach-E från 422 000 norska kronor (motsvarar 396 100 svenska kronor), då får man den bakhjulsdrivna varianten. Vill man ha fyrhjulsdrift är frånpriset 492 000 norska kronor (461 800 kr). Instegspriset är lägre än för både Ford Kuga och Ford Mondeo som börjar på 460 900 (432 600 kr) respektive 497 400 norska kronor (466 900 kr).

Pris och leverans i Sverige

I Sverige kostar bakhjulsdrivna versionen från 574 900 kronor med den fyrhjulsdrivna börjar på 644 900 kronor. Mustang Mach-E går att konfigurera på Ford Sveriges hemsida redan i dag, men bilen kommer till de svenska Ford-handlarna först sent i mars eller tidigt i april 2021, alltså är den något försenad jämfört med vad som först meddelandes (under 2020). Ungefär samtidigt inleds de svenska leveranserna till de kunder som redan har beställt modellen.

LÄS MER: Ford chockar med värstingversion av elbilen