Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Ikonen har blivit eldriven och närmar sig Sverige
2 AV 2
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Ford sänker priset på Mustang Mach-E – men inte i Europa

Ford följer upp Teslas prissänkningar i Kina. Men när sänks priset i Sverige? 

Priskriget verkar ha börjat på elbilsmarknaden. Tesla tog initiativet med ordentliga prissänkningar på alla stora marknader, i Kina, i USA och i Europa. Ford svarade i USA med att sänka priset med 5 900 dollar, motsvarande 63 000 kronor. Men det var en prissänkning som bara gällde den amerikanska marknaden.

I onsdags i förra veckan kom nästa drag från Ford. På den betydelsefulla kinesiska marknaden sänker Ford priset i stort sett lika mycket, 40 000 Yan, vilket motsvarar drygt 60 000 kronor. Men marknadsföringen skiljer sig mot Teslas. Det nya priset presenteras som en tillfällig rabatt som gäller till sista april. De Ford Mustang Mach-E som säljs i Kina är tillverkade i Kina för den inhemska marknaden.

Noterbart är att det är andra gången Ford sänker priset på Mustang Mach-E i Kina. Första gången var i oktober 2022 då priserna sänktes med tio procent, dagen efter att Tesla sänkt priset på Tesla Model Y

I Europa verkar Ford ha kommit ifatt efterfrågan på sina elbilar. Det är i dag bra tillgång på laddbara Ford och korta leveranstider på Ford Mustang Mach-E, enligt importören. Trots det finns det inga prissänkningar att vänta.

– Det finns inga planer på att sänka priserna i Sverige eller i Europa på det sättet man har ändrat priserna i USA och Kina, säger Erik Lindham, informationschef på Ford i Sverige, till Teknikens Värld.