Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford Transit som laddhybrid

Världens kanske mest klassiska namn när det gäller transportbilar blir utrustad med modern teknik. Tester ska nu utföras bland annat av poliser.

I somras nåddes vi av nyheten av att Ford Transit kommer som laddhybrid 2019 samt att testarbetet med modellen skulle starta senare i år. Nu får vi lite mer information om transportbilen och själva testarbetet.

Totalt ska 20 bilar ska rulla under tolv månader i utvärderingssyfte på Londons gator. Bilarna har en uppgiven räckvidd med enbart el på närmare fem mil och som räckviddsförlängare har den Fords beprövade EcoBoost-bensinmotor på en liter vilket ger fordonet en total räckvidd på 50 mil. De vätskekylda batterierna är placerad under golvet för att inte inverka på bilens lastutrymme.

Bland aktörerna som ska testa bilen märks Metropolitan Police, British Gas och Heathrow Airport. Data från testbilarna är möjlig att analysera även i realtid. Projektet har fått statligt stöd i form av 4,7 miljoner pund vilket motsvarar cirka 49 miljoner svenska kronor.

Ford har inte gjort det lätt för sig genom att utse London som testplats. Enligt egen uppgift utgörs rusningstrafiken till 75 procent av transportbilar och dessa gör omkring 280 000 resor en genomsnittlig dag och avverkar då uppskattningsvis 13 miljoner kilometer.

Några liknande siffror för svenska ständer finns inte men Naturvårdsverket har tidigare rapporterat att utsläppsminskningar från lätta lastbilar stannat av. Utsläppen av växthusgaser från dessa var 1,6 miljoner ton koldioxidekvivalenter år 2015 i Sverige. Det var en procent högre än vad utsläppen var år 2014, och 77 procent högre än utsläppen år 1990.