Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ford varumärkesskyddar namnet Mustang Mach-E

Ford elektrifierar sin fordonsflotta och har nu lämnat in en ansökan om att få varumärkesskydda namnet Mustang Mach-E.

Sedan tidigare har Ford varumärkesskyddat namnet Mach-E i både Europa och USA, ett namn som väntas pryda den elektriska, Mustang-inspirerade crossover med uppemot 60 mils räckvidd som ska presenteras senare i år och lanseras under 2020.

Nu har Ford också fått för sig att varumärkesskydda namnet Mustang Mach-E, ett namn inspirerat av klassikern Mustang Mach 1.

Biltillverkare har en tendens att varumärkesskydda en hel drös namn varav många inte kommer till användning, de tar nämligen det säkra före det osäkra. Men i detta fall vågar vi gissa att Mustang Mach-E är tänkt att användas på den hybrid-Mustang som ska lanseras tidigt 2022.

Den elektriska crossover som beskrivs som Mustang-inspirerad vet vi inte mycket om i dag, inte mer än att ”den ska gå som fan”. Däremot har Ford tidigare släppt två dunkla bilder som visar både fronten och baken på bilen. I fronten, som föga påminner om dagens Mustang, syns den klassiska galopperande hästen i upplyst blått på en täckt yta, alltså ingen konventionell kylargrill. Baken visar upp en tydligt Mustang-influerad design.