Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fords elbil F-150 Lightning kommer med en kontakt för att ladda Tesla-bilar.Fords elbil F-150 Lightning kommer med en kontakt för att ladda Tesla-bilar.Fords elbil F-150 Lightning kommer med en kontakt för att ladda Tesla-bilar.
Fords elbil F-150 Lightning kommer med en kontakt för att ladda Tesla-bilar. Foto: Ford

Fords passning till Tesla – skickar med laddkontakt

Ford avancerar i elbilsracet och har börjat sälja sin eldrivna pickup F-150 Lightning hemma i USA.

Och Ford har passat på att ge en lite småelak passning till konkurrenten Tesla.

Med varje F150 Lightning följer en kontakt som kan användas för att ladda en Tesla.

Att både ta och ge ifrån sig energi har blivit ett stort säljargument för Ford och nya elbilen F-150 Lightning. Elbilen har börjat levereras till kunder i USA och att kunna hjälpa andra elbilar i energinöd marknadsförs hårt.

Ford har till och med utrustat sina F-150-bilar med en skarvsladd så att Fords elbil kan anslutas till en Tesla, som bekant använder ett eget gränssnitt för laddning olikt alla andra i bilvärlden.

Nu debatteras det om Ford passat på att vara lite småelaka mot Tesla men Fords vd Jim Farley menade på mikrobloggen Twitter att Ford menar väl och bara vill hjälpa till.

Ford F-150 Lightning kan anslutas till elnätet och hjälpa till att kapa toppar i elförbrukningen samt ge bilägarna en möjlighet att sälja el tillbaka till nätet, eller använda elen från bilen till egna saker eller ladda andra elbilar.

USA:s älskling nummer ett, Ford F-150, finns numera med extra många elkablar.USA:s älskling nummer ett, Ford F-150, finns numera med extra många elkablar.USA:s älskling nummer ett, Ford F-150, finns numera med extra många elkablar.
USA:s älskling nummer ett, Ford F-150, finns numera med extra många elkablar. Foto: Ford

Men nu kanske just Tesla-bilar inte tillhör de som oftast står stilla på grund av saknaden av elenergi. Tesla har USA:s näst största laddnätverk med 19 procent av alla laddpunkter i USA. Tesla har också en ambitiös plan att tredubbla antalet laddare under de kommande två åren.

Ford och Tesla har redan ett samarbete då Tesla använder Fords transportbil Transit för sina servicebilar. Så kanske den där skarvsladden ändå var en snäll liten blinkning mellan de två bilgiganterna.