Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Förklaringen till förseningen - flera delar har tillverkats för hand

Tesla har inte fått produktionssystemet på plats för att masstillverka nya Model 3. Enligt källor till Wall Street Journal har en stor del av komponenterna tillverkats för hand och stoppat upp produktionen.

Tidigare i veckan skrev vi här på teknikensvarld.se att tillverkningen av Teslas volymmodell, Model 3 haltar rejält. Företagets grundare och vd Elon Musk meddelade i somras att man siktade på att tillverka minst 1 500 bilar under september. Resultatet för det tredje kvartalet blev endast 260 bilar.

Musk förklarade den grova missräkningen med att det fanns en ”flaskhals i produktionen” och att en lösning snart ska vara på plats.

Nu har källor till Wall Street Journal sagt att flaskhalsen, som Musk refererar till, är avsaknaden av ett produktionssystem som i början av september ännu inte var på plats. Detta har medfört att företaget tvingats tillverka en stor del av komponenterna till Model 3 för hand och inte vid produktionsbandet.

Nu en månad senare är det fortsatt oklart om det nya produktionssystemet är på plats och Tesla har valt att inte kommentera uppgifterna som Wall Street Journal har gått ut med.

Men för att nå en produktionstakt på 20 000 bilar i december i år, som Musk meddelade var en möjlighet i somras, så behöver produktionssystemet vara på plats - och det snart.