Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lilla bilden är Teknikens Värld illustration över kommande EX90.
Lilla bilden är Teknikens Värld illustration över kommande EX90.
Lilla bilden är Teknikens Värld illustration över kommande EX90.
Lilla bilden är Teknikens Värld illustration över kommande EX90. Foto: Teknikens Värld & Volvo Cars

Första bilderna på nya Volvo EX90

Nu börjar det dra ihop sig inför premiären av XC90-ersättaren. Nu släpper Volvo de första bilderna på nya EX90.

Inte förrän 9 november är det officiell premiär för den nya eldrivna suven EX90. Inför premiären har Volvo nu delat med sig av de två första bilderna på modellen som länge troddes skulle få namnet Embla.
Vi får se två bilder av interiören som visar hur instrumentbrädan och stolsryggen kommer att se ut. I den silverfärgade listen kan vi skymta en instansad representation av den svenska flaggan. Tidigare Volvo-modeller har som bekant utsmyckats med små tyglappar av den svenska flaggan på lite undangömda ställen som stolskanten. Men nu verkar den få en mer framstående positionering, även om färgerna nu är borta.
Stolen ser ut att vara klädd i ett grövre tyg och själva stolsformen ser ut att likna den som vi fick se hos nya Polestar 3 som presenterades för en vecka sedan.

1 AV 2
Foto: Volvo Cars
2 AV 2
Foto: Volvo Cars

Volvo själva kallar inredningen för Nordico där materialen ska bestå av återvunnet material som PET-flaskor, samt biobaserat material från skogar i Sverige och Finland. ”Nordico är ett modernt uttryck för skandinaviska värden och sätter en ny standard för premium-interiör.” skriver Volvo i ett pressmeddelande.
Träpanelerna ska vara bakgrundsbelysta som enligt Volvo ska ge en varm känsla. Klädseln är en ullblandning. Volvo trycker även hårt på att samtliga material ska ha hämtats från hållbara källor och att man försökt använda återvunnet material så långt det går. Så långt det går i Volvos tolkning är tydligen 50 kg och med tanke på att nya EX90 troligen kommer att väga en bit över 2,5 ton är det en bråkdel av totalvikten.

https://www.youtube.com/watch?v=MDyTHEt61pY&ab_channel=VolvoCars