Första Tesla-kombin i princip klar

Förra veckan kunde vi berätta att Tesla Model S ska komma som sportig kombi, Shooting Brake om man så vill. Nu är drömmen för den lastsugna elbilsfantasten snart sann – men från en konkurrerande firma.

Förra veckan kunde vi berätta om att Tesla Model S ska komma i Shooting Brake-utförande. Inte byggd av tillverkaren själva utan av på eget bevåg av en fristående karossbyggare.

Nu är den första sportiga kombin i stor sett klar. Snabba puckar kan man tycka men det är inte versionen från RemetzCar som vi skrev om tidigare som blivit klar på rekordtid utan konkurrerande Qwest i Norfolk som nu ser ljuset i tunneln – efter nästan två års arbete.

Och intresset är stort – över 20 000 personer har kollat på Twitter-klippet (se nedan) när bilen, P90D-SB kallad, rullar första gången i verkstaden. Men arbetet är inte till ända. Andra bilder vi har tagit del av visar att en hel del arbete vänta invändigt.

Bakom projektet står bland annat Jim Router med Le Mans-bilar på sitt CV. Visionen har varit att bygga världens första eldrivna Shooting Brake-bil men även att hålla den traditionella kombibilen vid liv i en tid när suven i det närmaste har tagit över.

And finally... the bit you've all been waiting for. A few of you doubted it was even real..captured earlier today the moment that @TeslaTed very own P90D-SB connected to the #ElonMusk network became visable and moved #theteslashootingbrake #british @BBC_TopGear @FullyChargedShw pic.twitter.com/ZRCiEAclUR

— Qwest Norfolk (@QwestNorfolk) 16 december 2017