Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Tesla Supercharger-laddstationen i  
Hawthorne i Kalifornien innan nedstängning.Tesla Supercharger-laddstationen i  
Hawthorne i Kalifornien innan nedstängning.Tesla Supercharger-laddstationen i  
Hawthorne i Kalifornien innan nedstängning.
Tesla Supercharger-laddstationen i Hawthorne i Kalifornien innan nedstängning. Foto: Steve Cukrov / Shutterstock

Första Tesla Supercharger-stationen har stängts

Efter nästan nio år är det nu slut för Teslas första Supercharger-station att vara i allmänhetens tjänst.

Det var i går, den 19 juli 2021, som Tesla Supercharger-stationen mellan Tesla Design Studio och SpaceX-huvudkontoret i Hawthorne i Kalifornien, det vill säga i sydvästra Los Angeles, stängdes ned.

Kanske inget att skriva hem om, kan tyckas, men just denna station var Teslas första, öppnad i september 2012. Den kan därmed ses som första byggstenen till något riktigt stort, det vill säga Teslas enorma laddstationsnätverk världen över. Än i dag kan ingen konkurrent matcha Tesla Supercharger-nätverket.

TEST: Teslas fyrhjulsdrift bäst i test 

”Denna Supercharging-plats kommer att stängas permanent för allmänheten måndagen den 19 juli” står det på lappen som är fäst på denna första Supercharger-laddare.”Denna Supercharging-plats kommer att stängas permanent för allmänheten måndagen den 19 juli” står det på lappen som är fäst på denna första Supercharger-laddare.”Denna Supercharging-plats kommer att stängas permanent för allmänheten måndagen den 19 juli” står det på lappen som är fäst på denna första Supercharger-laddare.
”Denna Supercharging-plats kommer att stängas permanent för allmänheten måndagen den 19 juli” står det på lappen som är fäst på denna första Supercharger-laddare. Foto: u/jamesf10603 / Reddit

Varför denna laddstation stängts ned är oklart, men det säga kunna bero på säkerhetsproblem som anställda vid närliggande Tesla Design Studio rapporterat om, bland annat direkt till Elon Musk. Det verkar som att stationen ska förbli öppen för Tesla Design Studio-anställda.

I dag har Tesla runt om i världen över 2 500 Supercharger-stationer innehållandes fler än 25 000 Supercharger-laddare.