Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Många gillade Polestars fräcka konceptbil 02 när den visades tidigare i år. Nu avslöjar företaget att bilen går i produktion som Polestar 6 med lansering 2026.Många gillade Polestars fräcka konceptbil 02 när den visades tidigare i år. Nu avslöjar företaget att bilen går i produktion som Polestar 6 med lansering 2026.Många gillade Polestars fräcka konceptbil 02 när den visades tidigare i år. Nu avslöjar företaget att bilen går i produktion som Polestar 6 med lansering 2026.
Många gillade Polestars fräcka konceptbil 02 när den visades tidigare i år. Nu avslöjar företaget att bilen går i produktion som Polestar 6 med lansering 2026. Foto: Sanne Väli-Tainio / Teknikens Värld

Fräcka konceptet blir Polestar 6 om fyra år

Många tittade drömmande på Polestars konceptbil 02 när den ställdes ut på olika event tidigare i år.

Nu kan alla de sluta drömma.

Bilen går i produktion som Polestar 6 med lansering om fyra år. Men bilen kan beställas redan nu.

Tesla började sin bilhistoria med en fräck roadster som väckte uppmärksamhet. Och biltypen lockar fortfarande en rad bilentusiaster världen över.

Det var därför ingen överraskning när Polestar drog blickarna till sig med konceptbilen 02. Polestar har också visat att de kan göra verklighet av de mest spännande planer. I samband med eventen Pebble Beach Concours d’Elegance under Monterey Car Week i Kalifornien den 18–21 augusti planerar Polestar att avslöja att Polestar 02 sätts i produktion för att säljas som Polestar 6.

Och redan i dag, den 16 augusti, går det att göra en förhandsbokning på bilen. Förväntad lansering är först 2026 så det finns tid att spara ihop till köpsumman också.

– Polestar 6 är en perfekt kombination av kraftfulla elektriska prestanda och den härliga känslan av att köra med taket nere i frisk luft, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

Polestar 02 visades första gången i Los Angeles i mars 2022 men fanns också i Stockholm under e-CarExpo

500 i en LA edition

Polestar 6 ska få fällbart plåttak och ska byggas på den elbilsplattform som Polestar utvecklat. Precis som kommande Polestar 3 och senare Polestar 5 ska 6 få 800-voltsystem för snabb laddning. Effektuttaget väntas bli hela 884 hästkrafter med ett vridmoment på 900 Nm.

Polestars konceptbil 02 med uppfällt tak.Polestars konceptbil 02 med uppfällt tak.Polestars konceptbil 02 med uppfällt tak.
Polestar 3 lanseras senare i år, troligen i oktober.Polestar 3 lanseras senare i år, troligen i oktober.Polestar 3 lanseras senare i år, troligen i oktober.
Polestar 5 visades tidigare i sommar i det här skicket.Polestar 5 visades tidigare i sommar i det här skicket.Polestar 5 visades tidigare i sommar i det här skicket.
1 AV 3
Polestars konceptbil 02 med uppfällt tak.
Foto: Polestar
2 AV 3
Polestar 3 lanseras senare i år, troligen i oktober.
Foto: Polestar
3 AV 3
Polestar 5 visades tidigare i sommar i det här skicket.
Foto: David Shepherd / Polestar

Däremot kommer inte Polestar 6 att komma med i ”tresekundersklubben” som syskonbilen Lotus Eletre. 0-100 km/h beräknas ta 3,2 sekunder och toppfarten begränsas till 250 km/h.

Polestar flirtar med den amerikanska marknaden genom att döpa de 500 första bilarna till Polestar 6 LA Concept edition. De som köper den bilen blir ensamma om den blå exteriörfärgen Sky, ljus interiörklädsel och unika 21-tumsfälgar.

En plattform till

Tidigare har Polestar avslöjat att de planerar att lansera Polestar 3 senare i år. Polestar 4 ska komma nästa år och Polestar 5 2024. Den sjätte bilen i modellprogrammet blir så Polestar 6 med lansering 2026. Från och med Polestar 5 har Polestar utvecklat plattform och drivlina.

Polestar 3 är en direkt systerbil till suvarna Lotus Eletre och Volvo Embla. Polestar 4 byggs på Geelys elbilsplattform SEA och är mindre och sportigare än 3.

Polestar 5 kan närmast beskrivas som en sportsedan och ska alltså få, enligt Polestar, ytterligare en plattform och då vara mer egenutvecklad än både 3 och 4. Den plattformen används sedan för både 5 och 6.