Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Simon Hamelius

Gratis laddbox och installation från Volkswagen vid köp av laddhybrid eller elbil

För att stimulera bilköpare att välja eldrivet väljer nu Volkswagen att låta laddbox – inklusive installation – ingå vid köp av laddhybrid eller elbil.

Volkswagen har under flera år haft laddhybrider och elbilar i sitt sortiment, men satsningen på de alternativa drivkällorna har inte varit riktigt helhjärtat – förrän nu. Efter dieselgate-skandalen har Volkswagen gått ut hårt med att el är framtiden och en handfull elektriska konceptbilar har visats upp det senaste året, koncept som inom ett par år ska börja bli verklighet till ”vanliga priser”. Men även utan dessa i sortimentet vill Volkswagen öka försäljningen, även om deras laddhybrid Passat GTE redan är Sveriges mest sålda supermiljöbil. De har nämligen genomfört en undersökning bland förare av laddhybrider och kommit fram till att den viktigaste moroten för att få köpare att välja elektrifierade bilar är laddmöjligheterna på hemmaplan.

Därför har Volkswagen, med start i dag den 3 juli 2017, infört ett nytt erbjudande. Alla bilköpare som väljer en laddhybrid eller en elbil får på köpet en laddbox för hemmabruk, inklusive installation, till ett värde av 17 000 kronor. Laddboxen är av den smarta typen som är uppkopplad mot nätet för att ge brukarna större möjligheter och framför allt ge överskådlig uppsikt över elkostnaderna.

Volkswagens rockad underlättar även för framtida modellanseringar. När deras elbilar kommer på bred front kommer många hushåll antagligen redan att ha laddboxar till sitt förfogande. Om nu dagens laddboxar verkligen är framtidssäkrade. Få andra elektronikprylar är det, teknikutvecklingen går i rasande takt.

Foto: Simon Hamelius

− Genom detta erbjudande kan vi med fog hävda att vi elektrifierar Sverige och vi räknar med att flera tusen hushåll kommer att få tillgång till laddbox. Vi vill att eldrift ska finnas tillgänglig för bredare kundgrupper och med vårt kommande elbilsprogram kommer det också att bli så., säger Volkswagen Sverige-chefen Sten Forsberg.

Erbjudandet om laddbox genomförs av Volkswagen Sverige tillsammans med Clever som står för installation, drift och support.

− Vi är glada och stolta att arbeta tillsammans med Volkswagen i deras ambition att ställa om till fossilfria fordon genom elektrifiering. Genom att inkludera laddbox i bilens pris visar Volkswagen verkligen att de tar ansvar för att göra det lätt att köra elektrifierat, säger Fredrik Nordin, vd för Clever Sverige AB.

Volkswagen Sverige vill även se ett införande av ROT-avdrag vid installation av laddbox i hemmet, något som inte finns i dag. Detta är något de framför till politikerna som just nu befinner sig på Gotland för Almedalsveckan.

Ovan nämnda Volkswagen Passat GTE, Sveriges mest sålda supermiljöbil, registrerades i 1 989 exemplar under årets första sex månader, en ökning med 23 procent jämfört med samma period i fjol. Bli inte förvånad som försäljningen sticker uppåt än mer i och med laddboxerbjudandet som pågår till och med 31 december 2017.