Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Vi fick en snabbtitt på Hyundai N Vision 74.
2 AV 2
Foto: Hyundai

Grönt ljus för Hyundais retrobil

En ny version av en konceptbil från 1970-talet ska komma i produktion, det rapporterar koreansk media. Men det är inte bara formen som sticker ut.

Förra året bestämde sig Hyundai för att bygga en ny version av konceptbilen Pony Coupé från 1974. Nu skriver Car and Driver, med tidningen Money Today som källa, att en produktion av bilen kommer att bli officiell den 27 maj.

Det lär emellertid inte bli en bil lika vanlig som märkets elbilar, exemplevis Ioniq 5. I alla fall inte om den får samma drivlina som N Vision 74 concept, som konceptbilen heter. Det rör sig nämligen en el-vätgashybrid med ett effektuttag på närmare 680 hästkrafter. Hästar som alla ska leta sig ner i marken via bakhjulen.

1974 och 2022, sida vill sida. Foto: Hyundai

Tvåsitsiga N Vision 74 har av Hyundai beskrivits som ett rulland laboratorium och har såväl vätgastankar som ett väl tilltaget batteri. Bilen kan således tankas med gas och laddas via en kontakt. Liksom andra nyare elbilar från Hyundai och Kia har N Vision 74 ett 800-voltssystem. Accelerationen 0-100 km/h är satt till fyra sekunder och bilen ska toppa 250 km/h. Räckvidden sägs vara över 60 mil.

När och i vilken skepnad coupén ska tillverkas får vi veta den 27:e, förutsatt att det ligger någon sanning i den läckta uppgiften, vill säga. 

N Vision 74 concept visads upp under eCarExpo i Stockholm tidigare i år, vi var naturligtvis på plats – se klippet ovan.