Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: DeLorean Motor Company

Här är nya eldrivna DeLorean

Den gamla framtidsbilen är snart här – i ny tappning. Nu släpps smakprov på DeLoreans eldrivna nytolkning av filmbilen DMC-12.

Projektet med att återlansera filmbilarnas filmbil, DeLorean DMC-12 från 1980-talet, har haltat men samtidigt är tillverkaren på gång med en ny eldriven modell.

Bilen, som ännu inte har presenterats vid sitt riktiga namn, ska göra debut under tillställningen Pebble Beach Concours d'Elegance den 18 augusti men redan nu har man publicerat smakprov på bilen. Det är också möjligt att registrera sig för att få se bilen i sin helhet innan den officiella avtäckningen äger rum.

Foto: DeLorean Motor Company

Bilen må vara elektrisk (urmodellen hade en V6:a) men två saker känner vi igen från DMC-12; måsvingedörrar och samarbetet med Italdesign. Bilderna som nu släppts visar att bilen får en ljusramp längs baken – ett inte helt ovanligt designgrepp hos elbilar i dag. Den andra bilden visar också bilen bakifrån och avslöjar inte allt för mycket mer än lite mer av lampdesignen och att bilen får en mjukare design än originalet från 1981.

Vad som finns under skalet är ännu inte officiellt men det mesta pekar på att det är plattformen EVX som också finns hos österrikiska supersportbilen Deus Vayanne.