Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: RM Auctions Sotheby's

Helt eldriven Ferrari på agendan

Ferrari har nu bekräftat sin kommande suv och avslöjar samtidigt att man skissar på en helt eldriven supersportbil.

Nyligen berättade vi att Mercedes utvecklingschef Ola Källenius mycket väl kan tänka sig helt eldrivna prestandabilar med AMG-emblem. Under den pågående Detroitsalongen berättar nu FCA:s och Ferraris vd Sergio Marchionne att man är inne på samma spår.

Avslöjandet kom i samband med att man äntligen bekräftade att Ferrari ska bygga en suv-modell och att den kommer att stå klar 2019 eller 2020.

För bara ett par år sedan menade Sergio Marchionne att en Ferrari-bil utan förbränningsmotor var en omöjlighet men nu bekräftar han att ämnet har varit uppe för diskussion.

Han erkänner att man har haft Teslas framfart under uppsikt och menar att om det någonsin ska byggas en riktig supersportbil så ska den första vara en Ferrari. Något datum för en sådan finns inte i dagsläget men man bör rappa på, McLaren har redan en under utveckling. Samtidigt finns ju redan Rimac Concept One och Concept Two är under utveckling. Men Ferrari ser förmodligen inte dessa båda som supersportbilar trots accelerationsprestanda som faktiskt brädar Ferrari.

Problemet är inte bara hur fort man kan åka utan hur länge man kan göra det, menar han vidare, och pekar på Formel E där man i dag tvingas byta bil mitt under tävlingen.