Foto: Human Horizons

HiPhi 1 – suv med knepigt namn och knepiga dörrar

Suv, eldrift och autonom teknik. Human Horizons modell HiPhi 1 har alla rätt och kryddar med märkliga bakdörrar.

Säg hej till ytterligare en eldriven lyxsuv från Kina som ska stå klar om ett par år. En bil från tillverkaren Human Horizons med det knepiga modellnamnet HiPhi 1 men som har en dörrdesign som överglänser i knepighet. Baktill hittar vi nämligen en mix av självmords- och måsvingedörrar.

Foto: Human Horizons

Modellen, som är tillverkarens första, har tre sätesrader men bara sex sittplatser. Bilen ska ha hela 562 sensorer, varav 18 är knutna till just bakdörrarna. Vid lanseringen, som är planerad till 2021, ska bilen erbjuda nivå 3 när det kommer till autonom teknik. I ett senare skede ska bilen erbjuda nivå 4 och även lanseras på andra marknader än den kinesiska.

Foto: Human Horizons

Bilen är bakhjulsdriven men fyrhjulsdrift ska finnas som tillval. En batterikapacitet på 96 kWh nämns samt ett effektuttag på 272 hästkrafter ur en motor från Bosch. Den fyrhjulsdrivna versionen ska klar 0-100 km/h på 3,6 sekunder. HiPhi 1 ska ha en räckvidd på 64 mil enligt NEDC-cykeln, hävdar man.

LÄS MER: Kinesiska Aiways till Europa 

Bilen har tagits fram av en stab på 400 personer och Mark Stanton har agerat teknisk chef. Innan han tog sig an uppdraget hos Human Horizons förra året hade han jobbar för Jaguar Land Rover sedan 2006.