Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Enligt ny forskning kan elbilar få längre räckvidd i kalla temperaturer vid något snabbare körning.
Enligt ny forskning kan elbilar få längre räckvidd i kalla temperaturer vid något snabbare körning.
Enligt ny forskning kan elbilar få längre räckvidd i kalla temperaturer vid något snabbare körning.
Enligt ny forskning kan elbilar få längre räckvidd i kalla temperaturer vid något snabbare körning. Foto: Linus Pröjtz / Teknikens Värld

Högre hastighet kan ge elbilar längre räckvidd – i kyla

Ny forskning visar att elbilar skulle kunna få längre räckvidd i kyla om de körs i högre hastighet – jämfört med samma hastighet i varmare temperatur. Men det varierar förstås mellan märken, modeller och annat som styr räckvidd överlag, som väder, vind och däck.

Vid det här laget vet de flesta att elbilars verkliga räckvidd sällan stämmer överens med den maximala angivna räckvidd som tillverkarna uppger. Det varierar dessutom från gång till annan och påverkas, precis som för bilar med förbränningsmotor, av en rad faktorer: väglag, väder, topografi, hastighet, däck och däcktryck och körstil.

Men elbilars maximala räckvidd är också kopplad till batterikapaciteten, vilken försämras med tiden. Och till råga på det ställer räckviddsförlusterna till det hela ännu mer.

Det kanadensiska företaget Geotab har forskat i ämnet och främst gällande faktorn temperatur. Deras analys fastställer att räckvidden påverkas avsevärt – både positivt och negativt – av olika temperaturer. Vid optimal temperatur kan räckvidden faktiskt vara längre än det som tillverkaren angivit.

Som vi tidigare berättat är den optimala temperaturen strax över 21 grader. När det är extremt kallt kan räckvidden minskas med hela 50 procent. Det beror främst på att energin delvis går åt att värma upp kupén och att hålla batteripaketet kring en lämplig temperatur. Det kan däremot åtgärdas genom att exempelvis förvärma kupén i stället för att starta den under färd.

Luftmotståndet påverkas av bilens aerodynamik och färdhastighet, men också av luftens densitet och andra egenskaper – som ändras med vindhastighet, höjdförändringar, temperatur och luftfuktighet. Är bilen mer aerodynamisk påverkas räckvidden mindre vid högre hastighet, eftersom den inte behöver jobba lika mycket som en mindre aerodynamisk bil – och då behöver inte lika mycket energi användas till exempelvis uppvärmning av kupén.

I Geotabs analys framgår också att räckvidden på elbilar förändras mycket vid låga hastigheter vid en temperaturjustering på 10 grader. Kör man i höga hastigheter påverkas räckvidden inte avsevärt vid temperaturförändringar. Den här rapporten berör hastigheter mellan 30 och 60 km/h, inte över 70 km/h.

Enligt forskningen är den ideala hastigheten 30 km/h då temperaturen ute är runt 20 grader. När det i stället är 0-gradigt utomhus är den ideala hastigheten för längre räckvidd 60 km/h. I en slags simulator på Geotabs hemsida kan man testa hur räckvidden påverkas av olika faktorer, enligt deras data.