Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Honda e byts mot suv

Den lilla och finurliga elbil e från Honda kommer inte att få någon ersättare. Enligt Honda är efterfrågan på suvar så stor att småbilen får stryka på foten till förmån för en suv.

Honda e är en elbil många av oss vill älska, men inte riktigt kan. Det smidiga formatet, den gulliga designen och den mysiga interiören är inte tillräckligt för att väga upp nackdelar som den korta räckvidden och det höga priset.

Nu låter det som att även Honda tycker att nackdelarna överväger fördelarna. I en intervju med brittiska Autocar avslöjar Hondas Europachef Rebecca Adamson att det inte kommer att bli någon ny småbil som efterträdare till den nu tre år gamla Honda e.

– Det kommer inte att bli fler bilar i samma storleklass som Honda e. Det kan jag säga med säkerhet. Marknadsefterfrågan i Storbritannien finns bland suvar, så det är därför fokus ligger där. Så länge det är där marknaden är kommer vi att fortsätta att fokusera på suvar, säger Rebecca Adamson till Autocar.

Honda e har hittills varit Hondas enda eldrivna modell, men nu väntas modellen med det knepiga namnet e:Ny1 (utläses: anyone) ta över. Den senare kostar från 499 900 kronor i Sverige är en betydligt rymligare bil än Honda e som med sin prislapp på 419 800 kronor är relativt dyr sett till räckvidd och storlek.