Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Honda

Honda visar elektrisk suv och CR-V laddhybrid

Bilsalongen i Peking är, mot alla odds, i gång för fullt och Honda visar två intressanta nyheter. SUV e:concept är en helt eldriven konceptsuv och den står bredvid CR-V i laddhybridutförande. Kommer någon till Europa?

Med omfattande restriktioner och få utländska besökare drog bilsalongen i Peking igång i helgen och Honda passar på att visa upp två intressanta nyheter. Mest uppseendeväckande är konceptbilen med det krångliga namnet SUV e:concept. Det är kort sagt en helt eldriven suv som ser ut att vara av kompakt storlek. Någon mer information än att den ska bli Hondas första eldrivna modell i Kina ges inte, och om det betyder att den uteslutande ska säljas där vet vi alltså inte.

Honda e:conceptHonda e:conceptHonda e:concept
Honda e:concept Foto: Honda

Det är däremot uppenbart att SUV e:concept visar ett för Honda nytt designspråk som mycket väl kan slå igenom på kommande modeller från det japanska märket.

Honda e:conceptHonda e:conceptHonda e:concept
Honda e:concept Foto: Honda

Betydligt närmare verkligheten är CR-V PHEV som ska börja säljas i Kina redan i januari nästa år. Det här är alltså Hondas första laddbara hybrid och tekniken är en vidareutveckling av Hondas lite udda tvåmotorshybridsystem som finns i vanliga CR-V Hybrid.

Honda CR-V PHEVHonda CR-V PHEVHonda CR-V PHEV
Honda CR-V PHEV Foto: Honda

Hur stort batteriet är och hur långt den går på el får vi inte veta, inte heller om den ska säljas i Europa. Men det vore tokigt tänkt av Honda att inte låta den komma till vår del av världen. CR-V PHEV blir först ut med Hondas nya system för semiautonom körning. De kallar det Omnidirectional ADAS (Advanced driver-assistive system) och de stora nyheterna är en framåtriktad kamera med vidare synfält och 360-graders radartäckning runt bilen.