Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Honda visar Everus – HR-V som elbil

Honda presenterar på bilsalongen i Peking en elbil vid namn Everus. Produktionen ska starta redan i år.

Japanska Honda har det senaste året visat upp ett par elbilar i konceptform – Urban EV Concept och Sports EV Concept. På bilsalongen i Peking, som i dag öppnat dörrarna för besökare, visar de upp ännu en elektrisk konceptbil – Everus.

Tyvärr har Honda bara skickat ut en ynka bild på konceptbilen, och inga tekniska data får vi ta del av. Bilden är dock ganska avslöjande. Det är tydligt att Everus är en HR-V med ”elbilsanpassad” front. I övrigt är slår HR-V:s linjer igenom totalt, in i minsta detalj. Bilen är visserligen ett koncept, men den ser väldigt produktionsmässig ut. Inte undra på det, den ska nämligen börja tillverkas och säljas redan i år.

Så här ser HR-V ut, när den har konventionell motor under huven.Så här ser HR-V ut, när den har konventionell motor under huven.Så här ser HR-V ut, när den har konventionell motor under huven.
Så här ser HR-V ut, när den har konventionell motor under huven.

Everus är ett resultat av joint venture-samarbetet mellan kinesiska GAC Group och Honda, Guangqi Honda som det gemensamma företaget heter. Elbilen är alltså framtagen för den kinesiska marknaden där den ska ingå i bildelningstjänsten Reachstar som Honda har investerat i.