Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Honda Design

Hondas elbil kommer till Genève

Hondas lilla elbil visas upp som prototyp i Genève. Produktionen kommer i gång redan i år.

Honda kommer att täcka av sin lilla elbil under årets upplaga av Genèvesalongen. Man väljer dock att kalla den för en prototyp men vi vet att utvecklingen av bilen, som visades som koncept under Frankfurtsalongen 2017, har kommit långt. Vår spionfotograf fångade den nämligen med sin kamera i november förra året under ett test och borta var då flera för koncept typiska detaljer. Honda har bekräftat att bilen ska komma i produktion under 2019.

Hondas elbil under test i november 2018. Foto: CarPix

Konceptet presenterades som Urban EV men i pressmeddelandet som nu gått ut har bilen inget namn. Den ingår dock i strategin ”Electric Vision” vars mål är att två tredjedelar av märkets bilar i Europa ska vara elektrifierade till 2025.

Elektrifiering omfattar även hybridteknik, något som nya suven CR-V finns med, vår provkörning av bilen kan du läsa här. Tittar vi i backspegeln så var Honda tidigt ute med hybridteknik, modellen Insight kom redan 1999.

Med pressmeddelandet följer bilden överst som inte säger mer än de spionbilderna vi tidigare har visat – de ser du i galleriet nedan.