Foto: Honda

Hondas kompakta elbil inuti

Hondas första elbil för Europa kommer i produktion i år. Under Genèvesalongen täcks den av men redan nu visar man inredningen.

Honda ska täcka av sin nya kompakta elbil under den kommande Genèvesalongen. En bil som vi först fick se som Urban EV Concept i Frankfurt 2017 och som kommer i produktion i år. 

Foto: Honda

 Nu släpper Honda en bild på bilens inredning som i tidens anda domineras av skärmar, två eller tre ser det ut som. Formen följer den horisontella läran som startades av Mercedes S-klass W222 (läs vår första provkörning av modellen här) och som vi sett blomma ut, eller rent av över, hos suven Byton M-Byte där skärmen mäter 48 tum.  Men hos Hondan finns även klassiska inslag som träpaneler och vridreglage för ventilation. Designen ska vara varm och engagerande och inspirerad av inredningen från tidigare nämnda koncept, menar Honda. Likheterna finns även om ”flytande” skärmar har strukits och en del knappar och reglage har tillkommit. Man har jobbat med att skapa en ren och användarvänlig design.

Konceptet från 2017 hade denna interiör.

Hondas elbil täcks av den 5 mars. Då får vi nog även veta vad den heter.

https://youtu.be/JyCiu098k_w