Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Det är inte så svårt som många tror
2 AV 2
Foto: Honda

Hondas nya elsuv e:Ny1 har fått svenskt pris

Hondas andra eldrivna bilmodell är en suv och har fått en svensk prislapp. Räckvidden för e:Ny1 är cirka 40 mil, nästa dubbelt upp mot tidigare elbilen e. 

För ett år sedan visade Honda upp sin andra elbil i prototypform, nu har e:Ny1 fått ett svenskt startpris: 530 100 kronor. Att privatleasa suven kostar från 9 995 kronor per månad med en avtalstid på 36 månader och en körsträcka på 3 000 mil.

Priset ovan avser basversionen Elegance som bland annat omfattar Hondas säkerhetssystem som går under namnet Sensing, en 15,1 tums pekskärm, kompatibilitet med Apple Carplay och Android Auto, trådlös laddning av mobiltelefon. För 40 000 kronor extra fås nivån Advance som ger extra saker som panoramaglastak, parkeringshjälp, 360-graderskamera, elmanövrerad baklucka och rattvärme.  

Bilen på bilden är en prototyp, den i saluhallen kan se annorlunda ut. Foto: Honda

Batteripaketet har en kapacitet på 68,8 kilowattimmar vilket ska ge en räckvidd på cirka 40 mil på en laddning, det är dock inte en officiell WLTP-siffra. Att ladda e:Ny1 från 10 till 80 procent av batteripaketets kapacitet ska enligt Honda ta 45 minuter.

Hondas första elbil, med det betydligt simplare namnet e, har i Sverige sålts i 453 exemplar sedan introduktionen 2020 och kostar i dag från 416 800 kronor. En mindre bil än suven ovan och med en räckvidd på 22 mil vid blandad körning enligt WLTP-körcykeln.

När det är möjligt att klicka hem sin e:Ny1 och när den blir levererad är i dagsläget inte känt.