Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Mikael Stjerna ger sig ut över stock och sten för att se vad Ineos Grenadier går för
2 AV 2
Foto: GM Defense

Hummer EV blir militärfordon och hybrid

Cirkeln är sluten nu när Hummer EV blir militärfordon. GM Defense visar ett koncept som förevisar hur den eldrivna Hummern skulle bli i militär tjänst.

GM:s militära sektion GM Defense visar konceptbilen Electric Military Concept Vehicle (eMCV) på försvarsmässan Modern Day Marine 2023 expo i Washington D.C. Det är lite svårt att se, men eMCV är baserad på den civila personbilen GMC Hummer EV som lanserades för två år sedan. Och därmed kan man säga att cirkeln är sluten eftersom föregångaren Hummer H1 kan spåra sitt arv till AM Generals High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, eller Humvee, som sattes i militär tjänst första gången 1983.

Den här gången går det åt andra hållet. I utvecklingen av konceptet eMCV har GM Defense utgått från Hummer EV. Och ja, det betyder att även det militära fordonet är en elbil. I golvet finns det 200 kWh stora batteripaketet som ger kraft åt tre motorer; en fram och två bak med totalt 1 000 hästkrafter. För att inte vara helt och hållet hänvisad till extern laddning är dock militärversionen utrustad med en 16 hästkrafter stark dieselmotor som främst arbetar som generator men även kan driva fordonet i låg hastighet.

1 AV 2
Foto: GM Defense
2 AV 2
Foto: GM Defense

LÄS MER: General Motors comeback i Europa

eMCV delar ingen karosspanel med den civila bilen och sägs därmed bli ett okänt antal kilogram lättare. Det påverkar dock även aerodynamiken så pass att räckvidden minskar från den civila bilens 53 mil till 48 mil på en laddning. Den nya fronten och bakdelen ska ge betydligt bättre frigångsvinklar och 37-tumsdäcken ger bättre grepp och högre markfrigång.