Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hyundai

Hyundai Ioniq 6 i sin första upplaga

Hyundais vågade nya elbil Ioniq 6 går att förbeställa den 9 november. Här är detaljerna.

I juni visades de första bilderna på Hyundais nya elbil Ioniq 6. En bil med vågade former vilket inte kom som en chock – 2019 läckte uppgifter ut att Hyundai/Kia-koncernen var i begrepp att lansera elbilar med tämligen radikal design framöver.

Svepande bakdel men Ioniq 6 är en sedan. Foto: Hyundai

Nu meddelar Hyundai att förbeställningen av Ioniq 6 startar den 9 november och det i en First Edition-upplaga. 2 500 exemplar ska tillverkas av versionen och försäljningen sker till kunder i Frankrike, Nederländerna, Norge, Storbritannien och Tyskland.

Ioniq 6 First Edition omfattar blanksvarta ytterbackspeglar och detaljer fram och bak samt svarta Hyundai-emblem i aluminium och svart fälgar. Karossen på bilderna här är lackad i svart men upplaga kan även fås i blått, vitt, grått och guld.

Det svarta är en koppling till konceptet Prophecy. Foto: Hyundai

Invändigt kan kunderna välja på olika utföranden unika för upplagan, bland annat en som går i svart (såklart) med bland annat svart innertak och tartanmönstrad klädsel inspirerad av den i konceptbilen Prophecy som mynnade ut i just Ioniq 6. Jo, konceptet var svart.

Ioniq 6 First Edition är fyrhjulsdriven och har ett batteripaket med en kapacitet på 77 kilowattimmar. Motoreffekten är 325 hästkrafter och räckvidden för en laddning är enligt WLTP-cykeln 51,9 mil.

LÄS OCKSÅ: Saab 92 inspirerade Hyundai till nya Ioniq 6

De 2 500 kunderna kan kryssa för svart klädsel med tartanmönster. Foto: Hyundai

Någon prisuppgift på bilen nämns inte i dagsläget men på köpet får man ett års fri tillgång till Ionitys laddare med över 400 000 laddpunkter i Europa. 

Hyundai siktar på att leverera bilarna under mars och april nästa år.