Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hyundai

Hyundai Ioniq 6 – så här blir den

Senare i år är det dags för nästa elbil i Hyundais Ioniq-serie. Ioniq 6 blir en sedanmodell, större än Ioniq 5, och nu släpper Hyundai en skiss som visar den ovanliga designen.

Att Hyundai Ioniq 6 blir något helt nytt har vi egentligen kunna ana ända sedan 2020 då sydkoreanerna visade konceptbilen Prophecy. Och när Ioniq 5 lanserades med sin konceptbilslika och minst sagt utstickande design stod det klart att Hyundai inte tänker vara försiktiga med sin nya serie elbilar som samlas under Ioniq-namnet.

Nu visas en ny skiss som avslöjar formerna på Ioniq 6 som kommer att presenteras till fullo senare den här månaden. Den hala formen, som ofta kallas Streamliner, är alltså inte konceptbilen från 2020, utan den faktiska bilen som kommer att sättas i produktion mot slutet av året.

LÄS OCKSÅ: Hyundai uppdaterar Ioniq 5 med digitala backspeglar

Siluetten är mycket lik Prophecy-konceptet och är extremt strömlinjeformad. Det enda som bryter av är en liten ankstjärt längst bak. Formerna är raka motsatsen till Ioniq 5, men Ioniq 6 kommer att byggas på samma E-GMP-plattform, dock med längre axelavstånd. Den väntas bli tillgänglig med samma 77-kilowattimmarsbatteri som Ioniq 5 och får troligtvis samma motoruppsättning med två motorer om totalt 325 hästkrafter. Om Ioniq 6, liksom Ioniq 5, kommer att säljas med bakhjulsdrift och det mindre 58 kWh-batteriet är inte känt.