Hyundai Kona Electric bekräftad med räckvidd på 47 WLTP-mil

Hyundais suv i B-segmentet kommer som vi misstänkt med elektrisk drivlina. Nu är det officiellt bekräftat och premiären sker online den 27 februari.

Knappt har vi smält Hyundai Konas former förrän vi nås av att modellen kommer i ett helt eldrivet utförande. Premiären kommer att ske den 27 februari klockan 10.00 online och därefter på Genèvesalongen. Enligt Hyundai blir det den första eldrivna B-segmentsuven i Europa.

Hyundai Kona blev officiell i somras och i Teknikens Värld nummer 25/2017 provkörde vi bilen. Vad vi tyckte kan du läsa online här.

Ryktet om en el-Kona har florerat ett tag och vissa uppgifter pekade på en räckvidd på 50 mil, enligt uppgifter vi kommit över tidigare.

Nu vet vi mer. Eldrivna Kona kommer ut på marknaden till sommaren och i två utföranden där den kraftigare ska ge en räckvidd på 47 mil enligt WLPT-cykeln (det vill säga inte enligt den missvisande NEDC-körcykeln). Bilen ska ha ett brett utbud av förarassisterande system och uppkopplingsmöjligheter men även erbjuda körglädje, enligt Hyundai.

Eldrivna Hyundai-bilar är dock inget nytt. Får två år sedan presenterades Ionic

 som även finns som helt eldriven. Den var Mikael Stjernas val i nummer 3/2018 när testlaget fick välja var sin bil till årets vintertest. Den vann dock inte.Som en teaser inför premiären av Kona Electric släpper Hyundai ett filmklipp som du kan se här nedan.

https://youtu.be/nsdjK8Xkgdc