Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hyundai Prophecy – eldriven med Saab-inspiration

Konceptbilen Hyundai Prophecy är helt eldriven, självkörande och ska visa upp märkets framtida designplan.

Under förra årets Frankfurtsalong hade Hyundai tagit med sig konceptbilen 45, en kantig skapelse där namnet knyter an till gradvinkeln på bilens front och bak. Då liksom nu var konceptbilen helt eldriven men nu är designen avsevärt mycket slankare. Men den största skillnaden hittar vi ändå invändigt. Hyundai Prophecy saknar nämligen ratt.

Den är självkörande, men om föraren ändå vill framföra bilen på egen hand sker det med joystick liksom hos Saabs gamla konceptbil baserad på 9000 från 1992. Här är det dock två pinnar att greppa, en i mittkonsolen och en i dörren.

En likhet med förra årets koncept är att strålkastare och bakljus som är av LED-typ har ett pixelliknande utseende. Något som Hyundai säger att vi kan förvänta oss på produktionsbilar inom en snar framtid.

LÄS MER: Tata Pixel – stadsbil med saxdörrar

Batteripaketet är placerat i golvet vilket lämnar mer utrymme för kupén som nås via konventionella dörrar fram och bakhängda sådana bak. I kupén finns dyra separata fåtöljer klädda i ett tyg som för tankarna till klassiska Porsche-modeller med det skotskrutiga mönstret. Instrumentpanelen består av en jättestor skärm som breder ut sig över hela vindrutans bredd där fokus ligger på underhållning snarare än körning.

Liksom med Hyundai 45 delar de inte heller nu med sig av några specifikationer gällande drivlinan. Men kanske kan vi få se vissa detaljer från denna konceptbil på framtida produktionsbilar från märket.