Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hyundai

Hyundai Staria – minibuss med futuristiska former

Hyundai visar upp sin nya familjebuss Staria som ser ut som ingenting annat och är syskonmodell med Kia Carnival.

Sedan några år tillbaka har minibussar blivit allt mer sällsynta i biltillverkarnas modellutbud men under mitten av förra året kom ett undantag i form av nya generationen Kia Carnival. Nu är det dags för dess syskonmodell från Hyundai. Med en helt ny design och även helt nytt namn ska Hyundai Staria vara valet för den stora familjen. Den ersätter då tidigare Hyundai Starex som hängt med sedan 2007. I Sverige är den troligen mest bekant som Hyundai H-1 då Starex är ett namn som används i hemlandet Sydkorea.
I nuläget delar Hyundai inte med sig av några specifikationer gällande nya Staria då världspremiär är planerad senare under våren.

1 AV 6
Foto: Hyundai
2 AV 6
Foto: Hyundai
3 AV 6
Foto: Hyundai
4 AV 6
Foto: Hyundai
5 AV 6
Foto: Hyundai
6 AV 6
Foto: Hyundai

Med sina senaste modeller tar Hyundai ett kliv i en ny designriktning vilket vi även sett hos nya elbilen Ioniq 5. Staria delar en del designdrag från denna om vi tittar på belysningen vilket blir särskilt tydligt hos bakljusen. I övrigt har Staria en mer rundad och slank formgivning som ger ett futuristiskt uttryck.
Som sig bör med en familjebil av denna typ kan du konfigurera hur många och vilken typ av platser du vill ha. Allt från två lyxiga fåtöljer där bak upp till elva sittplatser. Instrumentbrädan pryds av helt digitala instrument och infotainmentsystem där de få knapparna sitter på en pianolackerad platta under skärmen.

1 AV 4
Foto: Hyundai
2 AV 4
Foto: Hyundai
3 AV 4
Foto: Hyundai
4 AV 4
Foto: Hyundai

Om nya Hyundai Staria är aktuell för Sverige återstår att se och vi får vänta till världspremiären för att få reda på saker som storlek och om den drivs av el- eller förbränningsmotor.