Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hyundai Ioniq 5 uppdateras inför modellår 2023.Hyundai Ioniq 5 uppdateras inför modellår 2023.Hyundai Ioniq 5 uppdateras inför modellår 2023.
Hyundai Ioniq 5 uppdateras inför modellår 2023. Foto: Hyundai

Hyundai uppdaterar elbilen Ioniq 5 – får digitala backspeglar

Till nyheterna som Hyundai Ioniq 5 tar del av hör ett större batteri och förvärmning inför laddning.

Så sent som i november nåddes vi av rykten om att Hyundai väntades lansera en uppdatering av batteripaketet i elbilen Ioniq 5. Då ville Hyundai inte bekräfta uppgiften, men nu går man själva ut med att bilen inför modellår 2023 utrustas med ett nytt batteri på 77,4 kilowattimmars kapacitet, i stället för som tidigare 72,6 kilowattimmar (kWh).

Det är samma kapacitet som systerbilen Kia EV6 erbjuder, men Hyundai anger än så länge ingen räckviddssiffra för Ioniq 5 med det uppdaterade batteripaketet. Den utgående varianten har en uppgiven räckvidd enligt WLTP-körcykeln på 46 mil blankt. Som jämförelse anger Kia en räckvidd om 48,4 mil i EV6.

Men batteripaketet är inte den enda nyheten i nästa års modell. Bland annat ska man erbjuda kamerabaserade digitala inner- och ytterspeglar, något som ska minska luftmotståndet. 

Den kanske mest välkomna nyheten är ändå att Ioniq 5 nu får en batterikonditioneringsfunktion, vilken anpassar batteritemperaturen under färd och aktiveras när en laddpunkt läggs in i navigatorrutten. Därmed kommer laddningsprestanda att förbättras, särskilt i kalla förhållanden.