Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Hyundai

Hyundai visar första bilden på mystisk sportbil

Den 15 juli ska Hyundai fira något de kallar ”N Day” och då ska en ny, mystisk bil visas upp. Och kanske får vi även se en Ioniq 5 i snabbt N-utförande.

Den 15 juli är det dags frö Hyundai N Day och sydkoreanerna har redan börjat bygga upp intresse inför dagen som ska sätta fokus på märkets prestandaavdelning. Nu visas två förhandsbilder som ger en föraning om vad som ska presenteras.

LÄS MER: Extra snabb Hyundai Ioniq 5 följer Kia

Den som väcker mest förundran visar en låg bil under ett skynke. Profilen tillhör uppenbarligen en låg sportbil med stor vinge där bak, vilket inte påminner om någon av Hyundais nuvarande modeller. Kan det här vara resultatet av det samarbete som Hyundai Motor Group (Hyundai, Kia) ingick med Rimac år 2019? Då gick sydkoreanerna in med omkring 800 miljoner kronor i det kroatiska företaget med målet att ta fram en mittmotorsportbil.

Foto: Hyundai

Den andra bilden visar en bild som störtar fram längs en start/målraka. Det är troligtvis Hyunda Ioniq 5 N som effekt- och prestandamässigt blir jämförbar med Kia EV6 GT. Värstingversionen av EV6 har 585 hästkrafter, gör 0–100 km/h på 3,5 sekunder och är med god marginal Kias starkaste och snabbaste bil hittills. Detsamma lär bli fallet för Ioniq 5 i N-utförande.