Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Ingen ny Renault Zoe

När den nuvarande generationen av Renault Zoe läggs ned får den ingen efterträdare. I stället fylls hålet av de nya, elektriska Renault 4 och 5. Det rapporterar Autocar. 

Franska Renault har väckt mycket uppmärksamhet med konceptbilarna Renault 4 och Renault 5, bilar som ska lanseras i produktionsversioner under de kommande åren, sannolikt 2025: små, billiga elbilar som gemene man ska kunna ha råd med. 

Men Renault har redan en sådan modell på programmet. Sedan 2012 (ja, du läste rätt, den är tio år gammal nu) har Renault Zoe varit en en pionjär på området och storsäljare i segmentet. Nu sjunger den på sista versen och när den läggs ned kommer den inte att få någon direkt ersättare. Det uppger Renaults operativa chef Fabrice Cambolive för brittiska Autocar. 

Samtidigt säger han att Renault Clio och Captur kommer att leva vidare som hybridbilar på de marknader där elektrifieringen inte slagit igenom helt ut. I vintras sade Renault-gruppens vd Luca de Meo att Renault bara ska sälja elbilar i Europa efter 2030

– Om en marknad är helt elektrisk, okej, men de flesta marknader kommer vi att ha ren el för kompaktsegmentet, och fram till 2035, om det behövs, kommer vi att ha Clio och Captur också. De kommer att ha hybridteknik eftersom det är vår lösning, det tekniska val vi gjorde för att ersätta den konventionella förbränningsmotorn, säger Fabrice Cambolive till tidningen. 

Något datum för när Renault Zoe kommer att läggas ned har inte kommunicerats ännu.