Foto: Nevs

Ingen serietillverkning i Trollhättan

Rykten om att Nevs ska serietillverka 9-3 EV i Trollhättan från och med nästa år tillbakavisas av företagets kommunikationschef Fredrik Fryklund.

Jasmin Frljevic

Nevs vd Kai Johan Jiang sade i en intervju med Bloomberg att företaget letar efter fler fabriker i Kina och Turkiet och att tillverkningen även ska komma igång i Trollhättan under det andra kvartalet nästa år. Vissa medier har tolkat detta som att det kommer att serietillverkas kompletta 9-3 EV-bilar i Trollhättan igen. Kommunikationschefen Fredrik Fryklund tillbakavisar detta i en intervju med tidningen TTela.

- Det stämmer att det kommer att bli tillverkning i fabriken i Trollhättan 2018. Men det är inte serietillverkning av kompletta 9-3-bilar, som kan man tro efter att ha tagit del av uppgifterna i Bloomberg. Det handlar i första hand om tillverkning av underreden för 9-3, som sedan transporteras till fabriken i Tianjin i Kina för sammansättning, säger Fryklund till TTela.

Trots att det inte kommer att ske någon serietillverkning av kompletta bilar så innebär tillverkningen av bland annat underreden att sysselsättningen i Trollhättan kommer att öka. Han säger även till TTela att det kommer att tillverkas prototypbilar i Trollhättan som kommer att användas för tester och utveckling.

Tidigare i veckan rullade första Nevs 9-3 EV, tillverkad i märkets nya fabrik i Tianjin i Kina av produktionsbandet, läs mer här.