Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Isuzu D-Max kommer med eldrift

Personbilar, skåpbilar och nu pickuper ställer sig i ledet för eldrift. Isuzu D-Max får teknik från ett koncept och står klar nästa år.

Efter att allt fler personbilar kommer med eldrift följer nu transportbilarna. Vi har tidigare berättat att Mercedes ska ha elektriska alternativ till alla sina modeller och att Ford har en testflotta av Transit-bilar som laddhybrider. Renault och Nissan har varit på banan länge och kan ses som pionjärer inom området.

Nu meddelar Isuzu att man hakar på elvågen. Under Tokyosalongen 2017 visade man upp sin lätta lastbil Elf med eldrift i form av en 150 kW (204 hästkrafter) stark elmotor kopplad till två litiumjonbatterier på vardera 40 kWh. Konceptet är nu redo för produktion och leveranserna kommer att starta redan i år.

Isuzu ska på det lansera flera av sina modeller med samma typ av drivlina, bland annat pickupen D-Max som finns på den svenska marknaden sedan 2007 och som vi på Teknikens Värld körde i sin senaste tappning förra året.

Samtidigt poängterar Isuzu att man inte överger dieselmotorn utan fortsätter utvecklingen av denna. D-Max med eldrift beräknas nå marknaden nästa år.