Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Aehra

Italienska Aehra – första bilderna på superlyxiga elbilen

Jodå, det fortsätter att ploppa upp nya bilmärken. Ett av de vi vet minst om är italienska och svåruttalade Aehra som ska bygga ovanligt lyxiga elbilar. Nu släpps de första bilderna på märkets första bil.

Det är svårt att se att det är en suv, men det är så Aehra beskriver bilen vi ser på de första illustrationerna som ger en föraning om hur märkets första bil ser ut. Aehra beskriver sig själva som ett ”global ultra premium electric automotive brand” och hymlar inte med att siktet är inställt på att konkurrera med märken som Tesla, Porsche och Lucid.

Den första modellen som ska premiärvisas i sin helhet i oktober är en suv, mer än så får vi inte veta. Den kommer att följas av en sedanmodell som visas i februari nästa år och båda modellerna ska börja tillverkas först om tre år, någon gång under 2025. Suvmodellen sägs få en räckvidd på minst 80 mil. Aehra siktar framför allt in sig på Nordamerika, Europa, Kina och Gulfstaterna.

1 AV 10
Foto: Aehra
2 AV 10
Foto: Aehra
3 AV 10
Foto: Aehra
4 AV 10
Foto: Aehra
5 AV 10
Foto: Aehra
6 AV 10
Foto: Aehra
7 AV 10
Foto: Aehra
8 AV 10
Foto: Aehra
9 AV 10
Foto: Aehra
10 AV 10
Foto: Aehra

– Avtäckningen av förhandsbilderna av den första Aehra-modellen, bara fyra månader efter lanseringen av företaget, visar att vi är på rätt spår med vår ambitiösa strategi att förvandla det elektrifierade mobilitetsekosystemet med fordon laddade med känslomässig design och genomsyrade av överlägsen aerodynamisk effektivitet, säger Aehras medgrundare, ordförande och vd, Hazim Nada i ett pressmeddelande.