Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Aehra

Italienska Aehra visar nytt igen

Det italienska startupmärket Aehra visar upp sin andra modell. Utlovar imponerande prestanda och hiskeligt högt pris.

I november 2022 visade det nya bilmärket Aehra upp sin första modell, en eldriven suv som ska bli superlyxig ha lång räckvidd och extrem prestanda. Nu presenterar de sin andra modell, en sedan som inte vill vara sämre än sitt syskon. Liksom sitt syskon saknar även denna modell ett namn, så vi får helt enkelt kalla dem suv och sedan.
Aehra utlovar en räckvidd på upp till 80 mil. Vi vet också att Aehra har slutit ett avtal med Miba Battery Systems för att leverera 120 kWh-batterier av NMC-typ. Mer utförliga specifikationer än så finns inte att tillgå.
Tidigare har vi fått veta att suven ska kunna ladda med effekt upp till 350 kW, och de två modellerna ska dela plattform.

1 AV 3
Foto: Aehra
2 AV 3
Foto: Aehra
3 AV 3
Foto: Aehra

Aehra sedan är designad av Filippo Perini som tidigare arbetat hos Lamborghini, så kanske är det just därför alla fyra dörrar öppnas uppåt.
Än så länge har vi inte fått se interiören men vi kan troligen förvänta oss en liknande som hos suven. Alltså med en skärm som sträcker sig över hela instrumentpanelen, och som kan hissas upp när bilen står still.
Även prismässigt tros de vara likvärdiga med omkring 160-180 000 euro.

Interiören hos Aehra suv.Interiören hos Aehra suv.Interiören hos Aehra suv.
Interiören hos Aehra suv. Foto: Aehra

Aehra är ett nytt italiensk-amerikanskt företag som säger sig ha stora investeringar planerade. Än så länge har man inte säkrat var eller hur bilarna ska tillverkas. Enligt dem tittar man på olika alternativ som att kontraktera en tillverkare, eller bygga om en nuvarande fabrik.
Enligt Hazim Nada, vd Aehra, siktar man på produktionsstart under 2026 för båda modellerna. De planerar att kunna tillverka 25 000 exemplar per modell och år.