Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jaguar I-Pace får en lätt uppdatering.Jaguar I-Pace får en lätt uppdatering.Jaguar I-Pace får en lätt uppdatering.
Jaguar I-Pace får en lätt uppdatering. Foto: Jaguar

Jaguar I-Pace får lätt uppdatering

Elbilen Jaguar I-Pace får en lättare uppdatering gällande design, specifikationer, R-modell som tillval och nya kulörer. Ingen uppdatering för laddkapacitet däremot, som fortfarande stannar på 100 kW DC.

Brittiska Jaguar I-Pace tog världen med storm när den lanserades 2018 och har sedan dess vunnit ett antal priser. I dag, snart fem år senare, börjar bilen kännas rätt utdaterad gällande framför allt laddkapacitet. Bilen uppdaterades med längre räckvidd och småjusteringar i infotainmentsystemet för ett par år sedan, men laddkapaciteten kvarstod på 100 kW DC-laddning.

Nu uppdateras I-Pace igen, än en gång med småsaker, och inte heller nu någon förbättring på laddningen. I stället har man lagt fokus på design, specifikationer, möjligheten att välja den som R-modell och nya lacker.

– När vi blickar mot framtiden använder vi know-how från våra elektrifierade fordonsprogram och accelererad teknisk utveckling som möjliggjorts av vårt samarbetspartnerskap med Jaguar TCS Racing Team för att ombilda Jaguar som ett helt elektriskt modernt lyxvarumärke från 2025, säger Nick Collins, vd på Jaguar, i ett pressmeddelande.

Uppdaterade I-Pace från sidan.Uppdaterade I-Pace från sidan.Uppdaterade I-Pace från sidan.
1 AV 4
Uppdaterade I-Pace från sidan.
Foto: Jaguar
2 AV 4
Foto: Jaguar
3 AV 4
Foto: Jaguar
4 AV 4
Foto: Jaguar

Designmässigt handlar det om småjusteringar i karossen, grillen har fått en mjukare form och i ny färg för att ge ett renare utseende och andra smådetaljer. Även standardfälgarna har fått nytt utseende. Dessutom finns nu tillvalet Black Pack exteriört, men som är standard för modellen R-Dynamic och ”uppåt”. Fler färger och mer personalisering av dessa är också möjligt nu.

Även om inte laddkapaciteten har förbättrats så menar Jaguar att det ändå ska vara lättare för kunder att ladda sin elbil, eftersom man uppdaterat appen. Den ska helt enkelt vara smidigare och lättare att förstå och använda.

Till 2024 års modell av I-Pace tillkommer nu också följande modellversioner: R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE och 400 Sport på de marknader som efterfrågar det. Det är oklart om 400 Sport kommer till Sverige. Priser för nämnda modellversioner finns inte heller.